В Україні продовжують убивати журналістів. Проте міліція не в курсі

Четвер, 9 січня 2003, 12:51
Минулого року в Україні загинули 6 журналістів, що на 3 особи більше, ніж у 2001 році – такі дані наводить Інститут масової інформації. Проте за інформацією МВС України, торік офіційно не встановлено жодного факту загибелі журналістів через їхню професійну діяльність.

За словами Леоніда Звєрєва, виконавчого директора ІМІ, ситуація із захищеністю українських журналістів поки що не поліпшується. Виконавчий директор ІМІ навів такі дані: у 2001 році в Україні загинули троє представників мас-медіа, а торік це число подвоїлося.

Як заявляє Звєрєв, більшість смертей журналістів пов’язана з професійною діяльністю. "Із шести смертей чотири, ми вважаємо, пов’язані з професійною діяльністю. Йдеться про Михайла Коломійця - директора інформагенції "Українські новини"; Валентина Селезня – керівника Черкаської телекомпанії; Андрія Фещенка - віце-президента Національної телекомпанії України; Юрія Шевцова – фотокореспондента "Кримської правди".

ІМІ, представників в Україні міжнародної організації "Репортери без кордонів", турбує також ситуація, що склалася торік із випадками загроз життю журналістів. Як зазначає Звєрєв, "фактів побиття і залякувань було торік близько 20, якщо брати до уваги найзухваліші випадки насильства і тиску на журналістів. Це дуже турбує".

А тим часом речник МВС Олександр Зарубицький заявляє, що правоохоронці роблять все можливе для того, щоб діяльність і життя журналістів були якомога безпечнішими.

"Я зауважу, що у 2002 році не зареєстровано жодного злочину, пов’язаного з перешкоджанням професійній діяльності журналістів. У загальній структурі злочинів стосовно працівників засобів масової інформації переважають посягання на їхнє майно. Це 73% (32 злочини), а також хуліганство - 23% (11 злочинів)", повідомив Зарубицький.

Громадське раідо

Читайте також:

Журналістів убивають менше, зате саджають більше - "Репортери без кордонів"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...