Санкції FATF позбавлять Україну німецьких інвестицій?

Субота, 1 лютого 2003, 13:29
Cанкції FATF, запроваджені стосовно України, негативно віддзеркаляться на німецьких фірмах, які нині активно працюють у цій країні. Так вважає делегат німецької економіки в Києві Карін Рау.

За її словами, негативні наслідки санкцій матимуть місце, оскільки суттєво сповільнюється процес переказу грошей.

Також німецькі підприємці попереджають про негативні наслідки санкцій FATF. Відповідні заяви пролунали у Маннгеймі під час Дня української економіки, де зібралося майже 130 підприємців. Голова правління банку "HypoVereinsbank Ukraine" Герд Врідт звернув увагу на серйозні наслідки також для української сторони: "Такі санкції надзвичайно негативно вплинуть на український банківський сектор, не говорячи вже про погіршення іміджу країни".

Герд Врідт закликав українське керівництво нарешті виконати вимоги FATF, аби можна було скасувати санкції.

Учасники форуму в Маннгеймі, організатором якого виступила Німецька торговельно-промислова палата Рейн-Неккар, звернули увагу на недостатій рівень німецьких інвестицій в Україну.

За даними київського міністерства економіки, Німеччина посідає тут лише сьоме місце. За обсягами капіталовкладень її випередили навіть Нідерланди, які утримують четверте місце. Найбільше ж грошей інвестували в українську економіку американські підприємці. Під час конференції знову йшлося про бюрократичні перешкоди та повільні темпи реформ в Україні - фактори, які стримують притік до неї німецького капіталу.

Підприємці звернули увагу на досі невирішені питання сертифікації товарів та повернення експортерам податку на додану вартість, що часто стримує іноземні компанії від розгортання в Україні виробництва. Як зазначалося на форумі, День української економіки в Маннгеймі став підготовкою до українсько-німецької коопераційної біржі, яку планується провести в жовтні в Києві.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування