Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко протестує проти української "крові" в Іраку

Субота, 1 лютого 2003, 14:02
Представники більше 30 партій і громадських об'єднань пікетують у суботу посольство США у Києві, протестуючи проти можливої війни в Іраку.

За оцінками організаторів, в акції беруть участь більше 2 тис. чоловік, за даними міліції – близько 500.

Учасники акції провели мітинг на Софійській площі і пройшли маршем протесту до посольства США, зупиняючись дорогою біля дипломатичних представництв Польщі і Канади із закликами приєднатися до них.

В акції, зокрема, беруть участь члени Компартії України, Прогресивної соціалістичної партії, Партії зелених, Селянської партії, Російського блоку, Всеукраїнської партії миру й єдності, Російського руху України, Кооперації праці України, а також близько 20 дітей з київської арабської школи і представники російського комуністичного союзу молоді.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" лідер Компартії Петро Симоненко підкреслив, що "будь-які питання і розбіжності повинні вирішуватися мирним політичним шляхом". "Досить крові", - заявив він, додавши: "Україна повинна засвідчити свою чітку позицію сьогодні, інакше завтра наші хлопці стануть гарматним м'ясом у так званих миротворчих акціях".

Учасники акції тримають велику кількість прапорів, у тому числі України, Іраку і СРСР, а також лозунги "Ні війні в Іраку" (українською, англійською і арабською мовами), "Учора - Югославія, Сербія, сьогодні - Ірак, завтра - Україна", "США, руки геть від Іраку", "Президента Буша під суд народного трибуналу", "Ні краплі крові за нафту".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування