Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бюджет-2003 "був фальсифікований" перед тим, як Кучма його підписав - Симоненко

Неділя, 2 лютого 2003, 23:00
Лідер фракції комуністів Петро Симоненко пропонує створити слідчу комісію парламенту або направити запит до Генеральної прокуратури України для того, щоб розібратися з питанням про "фальсифікацію держбюджету" на 2003 рік.

Під час засідання погоджувальної ради в керівництва парламенту депутатських фракцій і груп у понеділок Симоненко заявив про необхідність розглянути ситуацію, пов'язану з підписанням фальсифікованого бюджету.

За його словами, у фракції був проаналізований підписаний документ. Мова йде про те, що "не одна гривня різниці" у цифрах держбюджету, зазначив Симоненко.

Пізніше стало відомо про те, що три фракції - Компартії, Соцпартії, Блоку Юлії Тимошенко звернулися до голови Верховної Ради України Володимира Литвина з вимогою створити робочу групу зі з'ясування обставин фальсифікації держбюджету України на 2003 рік.

Про це на прес-конференції в понеділок заявила лидер фракції БЮТ Тимошенко.

За її словами, фракції вимагають пояснення, зокрема, з питань зміни нумерації в законі про держбюджет на 2003 рік, а також "істотних змін" у ряді статей, зокрема, 21-й, 22-й, 23-й, 27-й, 36-й, 38-й, 44-й.

"Бюджет практично перероблявся в ручному режимі після голосування", - заявила Тимошенко.

Коли фракція аналізувала закон про держбюджет-2003 рік, підписаний президентом, сказала вона, то з'ясувалося, що він "істотно відрізняється від документа, що був проголосуваний у залі". "Фальсифікація в стінах Верховної Ради вже стала нормою", - підкреслила Тимошенко.

На її думку, після того, як цю ситуацію розгляне робоча група парламенту, опозиція планує звернутися до Генеральної прокуратури для порушення кримінальної справи за фактом фальсифікації бюджету-2003.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування