У Донбасі горить шахта. Під землею були 74 гірника. Троє загинули

Понеділок, 3 лютого 2003, 09:38
Три гірники загинули під час пожежі шахти ім. Дзержинського у Донецькій області, що належить об'єднанню "Дзержинськвуголь".

Пожежа виникла на на глибині 915 метрів о 21.35 2 лютого.

Дані про кількість жертв підтвердили у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій і воєнізованій гірничо-рятувальній службі Донецької області.

У той же час, трохи розходяться дані про кількість людей, що знаходилися під землею під час пожежі. МінНС повідомляє про 75 гірників, з яких 72 виведено на поверхню.

Державний комітет з нагляду за охороною праці (Держкомнадзорохоронтруда) повідомляє, що в момент аварії в шахті знаходилися 74 гірника.

Спочатку на поверхню були виведені 68 шахтарів. Пізніше рятувальники знайшли ще 6 гірників, троє з них - без ознак життя.

Ще троє - у важкому стані.

За даними ВГРО, у шахті було 68 чоловік. Відразу після пожежі на поверхню було виведено 62 чоловік, ще трьох вивели в ніч на понеділок, повідомив агентству оперативний черговий донецького ВГРО.

Тіла трьох загиблих гірників знайшли близько 5.15 3 лютого.

Після пожежі на шахті горнорятувальникам вдалося налагодити подачу повітря людям, що опинилися у місці пожежі, і почати евакуацію. Гасіння продовжується в понеділок. Про його причини не повідомляється.

Держкомнадзорохоронтруда повідомляє, що спочатку дим помітили на південному квершлагу на 916 метрів. Викликані на місце підрозділи рятувальників знайшли загорянння вугілля у штреку №83 ділянки обрію 1026 метрів.

Наказом Держкомнадзорохоронтруда створена комісія, що приступила до розслідування причин аварії.

В Україні з початку року загинули вже більше 10 гірників. Торік - більше 250. Найкрупніша аварія у 2002 році відбулася в серпні - при вибуху на донецькій шахті ім. Засядька загинули 20 чоловік.

Один мільйон тонн добутого вугілля в Україні коштує життя в середньому 3,5 гірників.

З більш 200 українських шахт 75% відносяться до небезпечних по вибухах метану і 35% - до небезпечних по вибухах вугільного пилу. 70% усіх шахт знаходяться у Донецькій області.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News