Журналісти закінчили розслідування смерті Коломійця у Білорусі

Понеділок, 3 лютого 2003, 09:59
Група українських журналістів, яка розслідувала обставини смерті директора агенції "Українські новини" Михайла Коломійця, повернулася з Білорусі, повідомляє "Німецька хвиля"

За словами представника Інституту масової інформації Володимира Бойка, українським журналістам вдалося побувати на місці, де було знайдено тіло Михайла Коломійця і зустрітися зі свідками, які бачили його в останні дні життя.

Серед них, як сказав Бойко, є й такі, що раніше уникали зустрічей зі слідчими. Співпрацю з білоруськими органами влади та місцевими правоохоронцями члени групи оцінюють позитивно і кажуть, що вона різко контрастує зі ставленням до них українських слідчих: "Слідча група Київської прокуратури також була одночасно з нами. Слідчі не виявили жодних намірів з нами зустрітися, хоча ми жили в одному готелі. Але вони намагалися нас випередити, потрапити трошки раніше і таємно від нас на місце, де було знайдене тіло Коломійця. Передусім, це непрофесіоналізм. Чи є тут ще якесь підґрунтя, сказати важко".

Володимир Бойко стверджує, що групі журналістів вдалося встановити всі обставини останніх днів життя Коломійця. Журналістське розслідування триватиме, а попередні висновки мають бути оприлюднені за кілька днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування