Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка не переноситиме скандал із "Кольчугами" на економіку

Понеділок, 3 лютого 2003, 15:51
За запевненням американських представників, питання "Кольчуг" не впливатиме на економічні відносини між Україною і США. Про це повідомив міністр економіки та європейської інтеграції Валерій Хорошковський на прес-конференції за підсумками візиту до Америки.

"У нас був економічний комітет, і питання "Кольчуг" жодного разу не поставало. Одного разу це було в Держдепі. І це питання було проговорено як фактор, який не буде впливати на подальші стосунки між Україною і США", - сказав Хорошковський.

"Мої співрозмовники з США делікатно обходили це питання і не ставили його як ключове у вирішенні економічних проблем", - додав міністр. "Ми розмовляли зі спеціальним радником президента паном Фрідом, і про це було сказано".

Хорошковський представляв Україну на засіданні україно-американського комітету з питань економічного співробітництва, яке відбулося минулого тижня у Вашингтоні.

За словами Хорошковського, скорочення технічної допомоги США після скандалу з "Кольчугами" буде "не таке значне".

"Багато іде скорочень бюджетних витрат в США, в тому числі вони переглядають і технічну допомогу різним країнам. В цьому списку є і наша країна".

Міністр додав, що обсяг фінансування, "який Держдеп запитуватиме у Конгресу для України", становитиме приблизно 130 мільйонів доларів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування