Азаров захищається від Мельниченка, чіпляючись до документів адвоката. Більше нема чим крити?

Понеділок, 3 лютого 2003, 18:01
Шевченківський суд Києва в понеділок залишив без розгляду позов про захист честі і гідності колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка до колишнього голови Державної податкової адміністрації, першого віце-прем'єра України Миколи Азарова, повідомили у суді.

Суддя Зінаїда Антошина ухвалила таке рішення, розглянувши і задовольнивши клопотання представника Азарова - начальника відділу ДПАУ із забезпечення роботи із судами В'ячеслава Колісника.

У своєму клопотанні представник відповідача заявив, що у адвоката Андрія Федура, який представляє в українському суді інтереси Мельниченка, неналежним чином оформлені документи для участі у процесі.

Мельниченко вимагав у своєму позові спростування розповсюджених Азаровим заяв про те, що частина з оприлюднених колишнім офіцером держохорони записів розмов у кабінеті президента Кучми були підроблені за замовленням екс-віце-президента банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана. Цю заяву були поширено відповідачем 16 травня 2002 року на прес-конференції в ДПАУ.

У свою чергу адвокат Федур заявив, що відмова суду розглядати позов Мельниченка пов'язаний із небажанням оприлюднювати на відкритому судовому засіданні доказів того, що записи в кабінеті президента є справжніми. За його словами, він був готовий надати такі докази.

Найближчим часом Федур має намір оскаржити в апеляційному суді рішення Шевченківського суду.

Однак, зазначив адвокат, аналогічну справу 11 лютого розглядатиме Печерський суд столиці за позовом Фельдмана до Азарова, який також вимагає спростування заяв про те, що він замовляв монтаж записів.

Зараз Фельдман утримується в СІЗО у Луганській області. Він був засуджений 19 квітня 2002 р. Артемівським судом Луганська до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна без права займати керівні посади. Зокрема, він визнаний винним у розкраданні коштів на суму 7,4 млн. грн. і в ухилянні від сплати податків на суму більше 1 млн. грн. Розгляд апеляцій по цій справі продовжується.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування