Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конституційний Суд просять дати "добро" на арешт Кучми

Вівторок, 4 лютого 2003, 09:45
5 лютого Конституційний суд України почне розглядати справу щодо конституційного подання 47 народних депутатів про офіційне тлумачення положень Конституції країни про недоторканність президента України.

Як повідомляє прес-служба КС, автори подання зазначають, що в Конституції не стикуються поняття недоторканності народних депутатів і президента України. При цьому, як вказується в поданні, депутатам гарантується недоторканність, а президент країни лише користується недоторканністю на час виконання повноважень.

Тому автори подання вважають за необхідне отримати офіційне тлумачення положень частини першої статті 105, частини першої ст. 111 Конституції країни для з'ясування таких питань: "Чи можна порушити кримінальну справу стосовно особи під час здійснення нею повноважень президента України?; Чи можна розпочати процедуру відсторонення президента України з посади у порядку імпічменту у випадку здійснення ним державної зради або іншого злочину без порушення кримінальної справи проти особи, що виконує повноваження президента України? Хто й у якому порядку може порушити кримінальну справу проти президента України?: Чи поширюється на президента України вимога Кримінального кодексу країни під час виконання ним повноважень?".

Інтерфакс-Україна

PS У повідомленні прес-служби не вказано, представниками яких фракцій парламенту є 47 депутатів, які звернулися до КС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування