Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На війну в Іраку Кучма відправить українських солдатів?

Вівторок, 4 лютого 2003, 15:46
Президент України Леонід Кучма заявляє, що Україна підтримає будь-яке рішення Ради Безпеки ООН стосовно Іраку.

У вівторок на прес-конференції у Києві Кучма сказав, що якщо держсекретар США Колін Пауелл на засіданні РБ ООН у середу наведе докази існування зброї масового ураження в Іраку - "РБ ООН ухвалить відповідне рішення, від якого нам нікуди дітися".

За словами Кучми, Україна готова надати у розпорядження ООН батальйон з хімічного, бактеріологічного і радіаційного захисту.

"Абсолютно поділяємо стурбованість, що в Іраку може бути і хімічна, і бактеріологічна, і ядерна зброя", - підкреслив президент і додав, що Україна готова взяти участь у місії ООН на території Іраку.

Він відзначив, що у випадку потрапляння зброї, яка може бути в розпорядженні Іраку, до рук терористів, "наслідки можуть бути непередбаченими".

"Сподіваюся, що Рада Безпеки ООН ухвалить рішення, до якого ми усі повинні прислухатися", - сказав Кучма. На його думку, якщо з боку Іраку існує загроза - "загрозі адекватна повинна бути і реакція світової громадськості". "Й Україна не буде осторонь цих процесів", - підкреслив глава держави.

Разом з тим, Кучма висловився за необхідність використовувати до кінця можливості вирішення "іракської кризи" мирним шляхом.

Президент відзначив, що воєнні дії щодо Іраку приведуть до загострення ситуації на Близькому Сході і завдадуть багатомільйонних збитків багатьом країнам, у тому числі й Україні, яка співробітничає в економічній сфері з Іраком по програмі ООН.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування