Есдеки відмовляються від радикальних кроків та оголошення війни Штатам

Вівторок, 4 лютого 2003, 17:20
Фракція Соціал-демократичної партії України (Об'єднаної) відмежувалася від ініціатив есдека Володимира Нечипорука, який підготував проект постанови з вимогою до США надати підтвердження обвинувачень України у торгівлі зброєю з Іраком, а якщо цього не буде - розірвати дипломатичні відносини з цією країною.

"Ми провели спеціальне засідання фракції, на якому відмежувалися і засудили (позицію Нечипорука)", - заявив в інтерв'ю журналістам у вівторок лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук. Він підкреслив, що для фракції і партії ця заява стала несподіванкою.

"Ми сказали, що Нечипорук повинен завжди у подібних ситуаціях акцентувати, що він виступає не як член фракції, а як народний депутат і член депутатського об'єднання "Україна - Ірак", - підкреслив Кравчук.

Раніше ряд ЗМІ повідомили про проект постанови парламенту, підготовлений Нечипоруком, під назвою "Про звернення до Конгресу і Президента Сполучених Штатів Америки з приводу поширення на весь світ неперевіреної інформації, яка не відповідає дійсності, і в якій Україна і її президент обвинувачується в постачаннях Іраку систем "Кольчуга".

У проекті, зокрема, пропонується зажадати від керівництва США підтвердження таких обвинувачень, вимагати вибачень, а якщо їх не буде - оголосити посла США персоною нон грата і розірвати дипломатичні відносини з цією країною. Крім того, у проекті постанови депутат пропонував звернутися до Державної Думи і до президента Росії з проханням про надання Україні допомоги у добудуванні енергоблоків на Рівненській і Хмельницькій АЕС; у введенні у роботу третього енергоблоку Чорнобильської АЕС, у негайному поверненні і розміщенні на території України ядерної зброї, вивезеної у Росію, і поверненні Україні статусу сильної, незалежної ядерної держави.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News