У нових темниках Медведчука - методи боротьби з опозицією 9 березня

Середа, 5 лютого 2003, 11:52
Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко вважає, що Генпрокуратура України повинна відкрити кримінальну справу щодо порушення адміністрацією президента статей Кримінального кодексу, що передбачають відповідальність за перешкоджання професійної діяльності журналістів.

У середу, виступаючи з трибуни Верховної Ради, Томенко підкреслив, що генеральний прокурор Святослав Піскун повинен виконати дані ним у ході парламентських слухань з питань свободи слова і цензури в Україні обіцянки і порушити відповідну кримінальну справу відносно адміністрації президента.

Голова комітету нагадав, що у Парламентській Асамблеї Ради Європи більшістю голосів була підтримана резолюція, в якій, зокрема, рекомендувалося Україні "зробити що-небудь", щоб адміністрація президента не керувала інформаційним простором країни, розсилаючи, так звані, "темники" - інструкції з висвітлення тих чи інших подій.

"Я думав, що після цього ситуація в Україні поліпшиться, але керівники телекомпаній передали мені чергову серію "темників", - підкреслив Томенко.


З його слів, у нових "темниках" "у "чорному списку" вже не тільки опозиційні фракції, але і вся Верховна Рада". Зокрема, прогнози щодо діяльності парламенту на поточній сесії пропонувалося брати у Зінченка, Волкова, Погребинського. Томенко в своєму виступі також торкнувся методів, за допомогою яких влада готується до протестів опозиції, запланованих на 9 березня.

Парламентарій повідомив, що управління внутрішньої політики адміністрації президента розіслало місцевим державним адміністраціям розпорядження збирати інформацію про плани опозиційних сил, об’єкти підприємництва, робітники яких можуть підтримати акції протесту тощо.

За словами народного депутата, облдержадміністрації повинні збирати відповідну інформацію і надсилати її на Банкову. "Нехай адміністрація президента, яка на сьогодні чисельніша, ніж свого часу Центральний Комітет Компартії, допомагає Леоніду Кучмі виконувати безпосередні обов’язки – керувати державою, а не займатися стеженням та іншою сумнівною діяльністю", - цитує Томенка прес-служба "Нашої України".

Він також повідомив, що збирається передати ці "темники" до Генеральної прокуратури.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...