"Нашу Україну" не запросили на бунт проти Кучми 9 березня

Середа, 5 лютого 2003, 12:08
Питання щодо участі "Нашої України" у акції протесту 9 березня має вирішити політрада блоку. Про це повідомив на прес-конференції у Києві один з лідерів блоку, уповноважений представник фракції Петро Порошенко.

"Я можу запевнити, що на політраді це питання не розглядалося. І мені не відомо про звернення трійки до "Нашої України" щодо участі в акції. Також не відомо, чи запрошували "Нашу Україну" до участі в оргкомітеті акції", - сказав також він.

Порошенко сказав, що йому "не відомо" і про координацію дій "трійки" опозиції з "Нашою Україною".

Як відомо, минулого тижня Мороз, Симоненко та Тимошенко звернулися до блоку "Наша Україна" та інших опозиційних сил з пропозицією взяти участь у завершальній стадії акції "Повстань, Україно!".

У свою чергу народний депутат Валерій Асадчев, голова київської міськорганізації Української народної партії (екс-УНР) підтримав виступи опозиції. "Акції протесту треба проводити, і з режимом треба боротися", - зазначив він.

Водночас Асадчев зазначив, що дата виступу опозиції обрана "неправильно". За його словами, 9 березня у Києві буде відкрито відновлену Церкву Різдва Христового, в якій перебував прах Тараса Шевченка при перевезенні з Петербургу до Канева.

"Варто вшанувати пам'ять Кобзаря в інший спосіб", - сказав Асадчев.
Порошенко також додав, що підтримує думку Валерія Асадчева щодо недоцільності проведення мітингу саме 9 березня. Він припустив, що "Наша Україна" "буде робити окремі акції протесту", але додав, що у блоці дане питання поки не розглядалося.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування