Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сергій Ківалов вирішив, що буде і суддею, і депутатом

Середа, 5 лютого 2003, 15:56
Вища рада юстиції України не підтримала пропозицію регламентного комітету Верховної Ради щодо зняття з посади голови ВРЮ Сергія Ківалова, який, на думку членів комітету, незаконно суміщає її з депутатським мандатом.

У середу на засіданні ВРЮ у ході дискусії прихильники усунення Ківалова стверджували, що він не може суміщати депутатський мандат і посаду голови Ради, оскільки на цій посаді є державним службовцем і повинен працювати на постійній основі.

У свою чергу, члени ВРЮ заявляли, що Ківалов законно займає свою посаду, оскільки займає його на громадських засадах. Вони заявляють, що ВРЮ не є державним органом.

На засіданні Ради присутні більше 10 народних депутатів, в основному, від опозиційних фракцій.

Виступаючи у ході обговорення цього питання, народний депутат Олександр Турчинов (фракція БЮТ) заявив, що якщо ВРЮ прийме рішення залишити Ківалова на посаді голови, депутати будуть порушувати питання перед правовим комітетом парламенту щодо нелегітимності підписаних ним рішень Ради і будуть наполягати на відмові розгляду цих рішень у Верховній Раді.

В даний час ВРЮ приступив до розгляду питання про усунення з займаної посади судді апеляційного суду Києва Юрія Василенка, якого звинувачують у порушенні присяги судді у зв'язку з винесеними ним постановами про порушення кримінальних справ стосовно президента України Леоніда Кучми.

У листопаді минулого року суд не задовольнив позов голови Верховної
Ради Володимира Литвина про позбавлення повноважень народного депутата Сергія Ківалова. Суд вважає, що немає порушень закону з боку цього депутата, який очолює Вищу раду юстиції.

Як повідомив у вівторок Литвин, на сьогоднішній день у парламенті 4 депутати суміщають посади у виконавчих органах влади - віце-прем'єр Дмитро Табачник, віце-прем'єр Іван Кириленко, глави обладміністрацій Чернігівської і Сумської областей Валентин Мельничук і Володимир Щербань.

Спікер має намір звернутися до суду для вирішення питання з депутатами-сумісниками у випадку, якщо вони не напишуть заяву про зняття із себе депутатських повноважень.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування