ДО 1 БЕРЕЗНЯ ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА МАЮТЬ ПЕРЕДАТИ ДО США

Середа, 5 лютого 2003, 17:35
У середу Мирослава Гонгадзе звернулася з вимогою до 1 березня 2003 передати для проведення експертизи до державних органів США диктофон та оригінали записів Мельниченка щодо Георгія Гонгадзе.

Мирослава звернулася з таким листом до слідчої комісії Верховної Ради, її колишнього голови Олександра Жира та екс-майора Миколи Мельниченка, повідомив "Українській правді" голова слідчої комісії Григорій Омельченко.

"З метою проведення ефективного розслідування по справі викрадення і вбивства Георгія Гонгадзе, наполягаю: до 1 березня 2003 виконати рішення тимчасової слідчої комісії та передати оригінали записів в частині мого чоловіка та записуючий пристрій до державних органів США для проведення експертизи". зазначається у зверненні Мирослави Гонгадзе.

За словами Омельченка, кілька днів тому у нього відбулася розмова з американським адвокатом Мельниченка Скоттом Хортоном. Той зазначив, що отримав погодження Мін'юсту США на експертузу епізодів щодо Георгія Гонгадзе і затримка лише в передачі матеріалів.

Зараз оригінали цих записів та диктофон, яким вони були зроблені, перебувають "під контролем" колишнього голови парламентської комісії Олександра Жира.

Григорій Омельченко повідомив, що напередодні відбулося засідання комісії, яка ухвалила рішення "зобов'язати Олександра Жира передати оригінали записів і записуючий пристрій до Департаменту юстиції США".

Раніше Олександр Жир неодноразово заявляв, що "сприятиме всім можливим експертизам і діям, які допоможуть встановити істину в цьому та інших питаннях". Він стверджував, що всі матеріали будуть надані лише експертам "з метою забезпечення їх збереження".

Читайте також:

Жир не віддає записи Мельниченка?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування