Тимошенко, Мороз, Симоненко хочуть блокувати правовий комітет парламенту

Четвер, 6 лютого 2003, 11:54
Лідери опозиційних сил заявляють, що домагатимуться оскарження рішення Вищої ради юстиції про звільнення судді Юрія Василенка та вимагатимуть звільнення голови ВРЮ Сергія Ківалова.

Як повідомила у четвер на прес-конференції трійки Юлія Тимошенко, вона разом з Олександром Морозом та Петром Симоненком, які є членами правового комітету парламенту, намагатимуться блокувати розгляд подання ВРЮ щодо призначення та звільнення суддів, доки Вищу раду юстиції очолює Сергій Ківалов.

На думку опозиції, він займає цю посаду незаконно, оскільки суміщає її з мандатом народного депутата. Подання на призначення та звільнення суддів вносить голова Вищої Ради Юстиції.

Також опозиція "починає переговори" з фракціями Верховної Ради. "Ми сподіваємося, що парламент не проголосує за звільнення Юрія Василенка", зазначила Юлія Тимошенко. Вона нагадала, що рішення ВРЮ носять рекомендаційний характер. Також Юрій Василенко оскаржуватиме вердикт ВРЮ у суді.

Лідери опозиції назвали рішення про зняття Василенка "політичною розправою". Вони розповіли, що для участі у засіданні Ради юстиції знайшли час Генпрокурор Піскун та голова адміністрації президента Медведчук, які є членами цього органу. "І по явці цих людей видно, наскільки важливо для них це рішення" зазначила Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування