Альтернативи Європі у Кучми немає

Четвер, 6 лютого 2003, 12:09
Президент Леонід Кучма заявляє про те, що вибір стратегії України щодо вступу до Європейського Союзу і НАТО є безальтернативним.

Про це Кучма заявив на відкритті першого засідання Державної ради з питань Європейської і євроатлантичної інтеграції України. "Я залишаюся глибоко переконаним у безальтернативності європейського вибору з точки зору політичних, економічних і стратегічних інтересів нашої держави", - сказав президент.

Також Кучма зазначив, що усвідомлює неможливість для України розраховувати на швидкий або легкий вступ України до європейських і євроатлантичних структур. "При цьому, на відміну від інших країн Східної Європи Україні доводиться здійснювати цю роботу практично своїми силами, без адекватної допомоги", - заявив він.

Кучма також акцентував увагу на тому, що не поділяє заклики щодо необхідності перегляду стратегії подальшого розвитку країни і пошуку нової моделі замість європейського вибору.

Він зазначив, що несе особисту відповідальність за визначення і реалізацію курсу України на європейську інтеграцію. "Як голова держави я несу повну й особисту відповідальність за визначення і реалізацію курсу України на європейську і євро-атлантичну інтеграцію", - нагадав президент.

Кучма також закликав органи державної влади активізувати свою роботу щодо вступу України до ЄС і НАТО. "У зв'язку з цим аж ніяк не зайвою була б велика активність всіх інститутів, та результативність нашої дипломатії на цьому напрямі", - сказав він.

У січні Кучма створив і очолив Державну раду з питань Європейської та євро-атлантичної інтеграції України. У листопаді 2002 року на саміті у Празі Україна і НАТО прийняли План дій і План цілей на 2003 рік. У травні Рада національної безпеки й оборони рекомендувала вступити до НАТО.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...