Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Паскуаль упевнений у поліпшенні відносин з Україною, незважаючи на "Кольчуги" та Кучму

Четвер, 6 лютого 2003, 12:42
У питанні про постачання радарів "Кольчуг" до Іраку немає жодних змін, повідомив у четвер на прес-конференції в Києві посол США в Україні Карлос Паскуаль.

За його словами, "питання так і залишається відкритим". "Ми залишаємося відкритими для українського уряду, якщо вони мають намір надати додаткову інформацію з цього питання", сказав посол, нагадавши, що експерти США і Великобританії, що вивчали в Україні проблему можливого постачання радарів до Іраку, так і не отримали доступу до окремих документів.

Він також не виключив, що Україна і США так і не дійдуть згоди в цьому питанні. "Можливо ми ніколи не прийдемо до порозуміння у проблемі "Кольчуг". Україна має свою точку зору, ми - свою", - сказав дипломат.

Єдина можливість у цій ситуації, вважає Паскуаль, звернути особливу увагу на проблему експортного контролю, щоб "не допустити витоку чуттєвих технологій у майбутньому".

Разом з тим, Паскуаль дуже оптимістично дивиться на можливість поліпшення двосторонніх відносин між Україною і США ще за нинішнього керівництва. "Абсолютно можливо поліпшити наші відносини. І це вже відбувається", заявив посол, відзначивши серед позитивних зрушень кроки української сторони з законодавчого забезпечення боротьби з брудними грішми, зустрічі членів українського уряду у Вашингтоні.

Однак у відповідь на прохання журналістів посол не став радити Кучмі, що саме необхідно зробити Україні для поліпшення контактів між Україною і США. Він тільки нагадав, що Україна, прагнучи стати членом НАТО і ЄС сама взяла на себе ряд зобов'язань, які необхідно виконувати. Ці зобов'язання в першу чергу стосуються розвитку основ демократії, громадянського суспільства, незалежних ЗМІ.

Паскуаль звернув увагу, що ці вимоги "не винайдені для окремих лідерів або окремих держав, вони винайдені для всього співтовариства".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування