Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За образу Людмили Кучми та інших "масонів" опозицію засудять

Четвер, 6 лютого 2003, 15:12
Керівник Ордену cвятого Станiслава в Україні Павло В'ялов відкидає звинувачення опозиції у масонстві і збирається подати на них до суду.

"Маячня", - прокоментував він закиди щодо масонства. "У світі існують десятки орденів, усі поважні люди світу входять до цих орденів і так далі. У чому тут є якийсь кримінал? Спроби прив'язати сюди масонство взагалі на голову не ідуть. З цього питання я буду подавати до суду", - зазначив В'ялов у інтерв'ю "Громадському радіо".

"Ми нагороджували найповажніших людей у країні, гідних, на нашу думку. Чому їх повинні ображати?". Він закликав опозицію показати документи або присяги, які б підписувало політичне керівництво України. "Просто потрібен черговий політичний скандал", - сказав В'ялов.

За словами В'ялова, Орден святого Станіслава займається виключно благодійною діяльністю і існує за рахунок благодійних внесків членів ордену. Він наголосив на тому, що понад 300 політичних та громадських діячів України дійсно нагороджені орденами святого Станіслава, але за досягнення перед українським народом, за збереження лицарських традицiй i впровадження їх у сучасний свiт.

Як зазначено на офіційному сайті Ордена святого Станіслава, мета їх організації - змiцнення взаєморозумiння мiж народами свiту через прийняття в Орден представникiв усiх нацiй, переконань i релiгiй задля створення справжнього людського братерства, а також надання благодiйної допомоги людям.

За словами історика Костя Бондаренка, Орден святого Станіслава в Україні не є масонською ложею, бо їхні принципи не відповідають принципам Товариства вільних каменярів.

"Масони, по-перше, мають певні ритуали. Вони абсолютно чужі цим дворянським титулам - у масонів усі рівні, всі є у масонстві братами. У цих же вже ігри в якісь дворянські титули і звання - це вже суперечить масонству. Ще одне - масони ставлять перед собою певну мету, це зміна світу на краще через зміну самого себе. А ми бачимо, що тут вибрані найкращі люди, як вони самі себе вважають. Вони туди вступають, платять певні внески".

На думку Костя Бондаренка, такі ордени створені для того, щоб задовольнити нереалізовані потреби так званої еліти українського суспільства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування