Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма підтримує війну в Іраці?

Четвер, 6 лютого 2003, 19:04
Україна позитивно оцінює доповідь державного секретаря США Коліна Пауела на засіданні Ради безпеки ООН і готова у випадку загострення ситуації розглянути питання про практичний внесок у відновлення миру в районі Перської затоки, заявив президент України Леонід Кучма.

"Ми позитивно оцінюємо брифінг Пауела на засіданні РБ ООН та надану їм інформацію про порушення Іраком резолюції Ради безпеки", - сказав Кучма під час виступу в четвер у Києві перед представниками дипкорпусу, акредитованими в Україні.

"Ми виходимо з того, що всі приведені дані з цього приводу мають бути надані у розпорядження місії міжнародних спостерігачів для аналізу і перевірки на місці", - сказав президент.

Він підкреслив, що Ірак повинний належним чином співробітничати з інспекторами ООН, надати вичерпну відповідь на обвинувачення, що пролунали у виступі Пауела.

"Подальший розвиток подій значною мірою залежатиме від позиції іракської сторони, яка має зробити реальні кроки для активізації співробітництва з міжнародними інспекторами для повного виконанням вимог резолюції Ради безпеки", - сказав Кучма, підкресливши, що Україна має намір і надалі активно сприяти міжнародним зусиллям щодо вирішення іракської кризи.

"У випадку крайнього загострення ситуації ми готові розглянути питання про практичний внесок у поновлення миру і стабільності в регіоні", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування