Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко проведе ідентифікацію головних банкірів

П'ятниця, 7 лютого 2003, 17:30
Національний банк України встановить всіх великих власників (які контролюють більш 10%) комерційних банків-фізичних осіб і перевірить інформацію про них, повідомив заступник голови НБУ Олександр Шлапак журналістам у п'ятницю.

"Мова йде про те, щоб довести ідентифікацію (власників банку) до фізичної особи, як це робиться у всьому світі. Не обмежуватися тим, що засновниками банку є підприємство таке і таке, (з'ясувати) хто є засновником цього підприємства?" - пояснив Шлапак.

Він додав, що ці дії Нацбанку відповідають ухваленим напередодні закону про ідентифікацію клієнтів банків й указ президента про посилення боротьби з корупцією і оргзлочинністю у сфері економіки і фінансів.

Шлапак зазначив, що якщо банкам надано колосальні права щодо ідентифікації своїх клієнтів, то Нацбанк повинен знати всіх власників банків.

Він підкреслив, що НБУ ретельно відстежував, щоб у статутний капітал банків не вносилися сумнівні кошти, і продовжить цю роботу. "З цієї точки зору, думаю, порядок наведений", - вважає Шлапак.

Він також повідомив, що представники НБУ у складі української делегації на наступному тижні від'їдуть до Парижа на засідання FATF з питання можливого зняття санкцій відносно України. До делегації ввійдуть, зокрема, керівник департаменту зовнішньоекономічних стосунків Андрій Кравець, керівник групи радників Олексій Бережний.

Як повідомлялося, президент Леонід Кучма в указі про невідкладні заходи по посиленню боротьби з організованою злочинністю і корупцією у четвер доручив Державній податковій адміністрації, Міністерству фінансів, МВС, СБУ і Національному банку перевірити законність джерел походження коштів, що залучаються для формування статутних капіталів банків та інших фінансових установ; вжити заходів по закриттю каналів незаконного витоку капіталів за кордон.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування