Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вірить у те, що може бути єдиною

Неділя, 2 березня 2003, 13:22
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликала всі опозиційні сили України до єдності. Виступаючи у неділю на надзвичайному з'їзді депутатів всіх рівнів від опозиції, Тимошенко сказала: "З цього з'їзду не тільки у цьому залі, а й у всьому суспільстві починається процес об'єднання".

Вона підкреслила, що влада буде намагатися роз'єднати представників опозиції, однак в опозиції є досить спільних цілей.

Економічного протистояння, сказала Тимошенко, яке існувало у біполярному світі між СРСР і Заходом, вже не існує і це не може бути чинником, який роз'єднує опозиційні сили в Україні.

Вона перерахувала 12 пунктів, які є базовими цілями об'єднаної опозиції. Зокрема, опозиція повинна "справжніми реформами затвердити незалежність України й єдність українського народу".

Опозиція повинна домагатися роз'єднання влади і капіталу, встановлення чесного і незалежного правосуддя, становлення незалежних ЗМІ, надання громадянам гарантій охорони здоров'я, отримання освіти, робочих місць, розвиток чесного малого і середнього підприємництва, а також повернення громадянам боргів держави.

"І 12 крок - побудова чесної справедливої системи життя", - зазначила Тимошенко.

Тимошенко закликала представників опозиції не повторювати помилок, які були зроблені у ході попереднього етапу акції "Повстань, Україно!". За її словами, ці недоліки полягали у некоординованості дій під час акцій, а також у тому, що опозиційні фракції не змогли домовитися про створення більшості у Верховній Раді і спільно обрати спікера.

"Я не хотіла б, щоб символом об'єднаної опозиції оголосили позолочені граблі, на які ми наступаємо з вами кожні 4 роки", - сказала вона, додавши: "Я щиро вірю, що наступні президентські і парламентські вибори будуть наші і тих, хто нас підтримує".

Тимошенко підкреслила, якщо опозиційні сили не зможуть домовитися і влада залишиться у руках тих же людей, то нинішня влада може зробити негативні тенденції невідворотними. Виступ Тимошенко неодноразово переривався аплодисментами.

У свою чергу лідер Компартії Петро Симоненко закликав опозиційні сили до єдності на шляху до повалення нинішньої влади.

Він підкреслив, то необхідно об'єднати зусилля не тільки у Києві, але й особливо в регіонах, а також закликав домагатися збільшення числа учасників акції "Повстань, Україно".

Симоненко відзначив позитивні результати першого етапу акції. "Народ зрозумів, що правда і справедливість, за які він почав боротьбу, повинні бути з кулаками", - сказав він.

Лідер комуністів підкреслив, що інтереси існуючої влади можуть захищати або люди "з кримінальним минулим, або ті, у кого обов'язково буде кримінальне майбутнє".

В один з емоційних моментів виступу Симоненка всі присутні у залі встали, і деякий час скандували антипрезидентський лозунг.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування