ПОТЕБЕНЬКО БУДЕ МСТИТИСЯ ПІСКУНУ по всіх фронтах

Понеділок, 3 березня 2003, 11:11
Народний депутат України, екс-генпрокурор Михайло Потебенько (група "Демократичні ініціативи") наполягає на створенні слідчої комісії парламенту з перевірки фактів зловживань посадовими особами Державної податкової адміністрації і Генеральної прокуратури України, зокрема генпрокурором Святославом Піскуном.

Про це він заявив у понеділок у ході погоджувальної ради депутатських фракцій і груп у керівництва Верховної Ради, передає Інтерфакс-Україна.

Зі слів депутата, нещодавно в пресі з'явилася публікація з обвинуваченнями, в тому числі і на адресу Потебенька, "у протиправних діях" у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. На думку Потебенька, ця публікація з'явилася у відповідь на його обвинувачення посадових осіб ДПАУ і Генпрокуратури в зловживаннях.

Депутат пояснив, що під час його перебування на посаді генпрокурора він дійсно писав листа, в якому просив працівників оперативних служб міліції й Службу безпеки не втручатися в хід розслідування без згоди слідчого у справі про вбивство Гонгадзе, щоб не допустити можливого знищення речових доказів у справі. Зі слів Потебенька, цей лист не суперечив процесуальному законодавству України.

У той же час депутат підкреслив, що нинішній генпрокурор Піскун у своєму інтерв'ю "все це спотворив на користь своїх інтересів, хоч там (в діях Потебенька) практично жодних порушень законів не було".

Потебенько також повідомив, що збирається підготувати проект постанови, яка стосується створення згаданої комісії, який буде винесений у четвер на розгляд Верховної Ради.

Читайте також:

ПОТЕБЕНЬКО ПРОСИВ СБУ ЗАКРИТИ СПРАВУ ГОНГАДЗЕ - ПІСКУН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...