Депутати хочуть знати, чому звільнився Бондар

Понеділок, 3 березня 2003, 13:25
Голова спеціальної комісії Верховної Ради з питань приватизації Валентина Семенюк (фракція Соцпартії) не виключає, що парламент може заслухати Олександра Бондаря з питань про причини його звільнення з посади голови Фонду держмайна України.

Про це вона повідомила журналістам у понеділок, зазначивши, що це питання обговорювалося на засіданні погоджувальної ради депутатських фракцій і груп у керівництва парламенту.

Коментуючи звільнення Бондаря, депутат зазначила, що нещодавно відбулися у парламенті слухання з питань приватизації в Україні і звіт ФДМ співпали за часом з відставкою Бондаря. На думку Семенюк, "це була одна із зачіпок", яка дала можливість уряду ставити питання про відставку глави фонду. За її словами, на парламентських слуханнях обговорювалися концептуальні підходи до приватизації, і якщо говорити про звільнення Бондаря з посади, то треба розглянути питання і відносно інших структур, що беруть участь у процесі приватизації, зокрема, спеціального державного підприємства "Укрспецюст", міністерств оборони й юстиції.

Семенюк підкреслила, що "змінили не ставлення до приватизації, а лише людину", додавши, що держпрограма приватизації залишилася без змін. На її думку, рішення про відставку Бондаря свідчить лише про одне - "знайшли на кому відігратися".

Семенюк також зазначила, що Бондар "втрапив ще в одну халепу" через те, що він категорично виступав проти оцінювачів, яких очолює Володимир Заплатинський (фракція СДПУ(О), секретар парламентського комітету з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій). Вона також повідомила, що Бондар виступав за те, щоб вивести Заплатинського зі складу колегії ФДМ.

Депутат підкреслила, що їй невідома кандидатура, яка планується на посаду глави ФДМ, нагадавши, що парламент тільки затверджує керівника ФДМ. Зі слів Семенюк, якщо говорити про зміну керівництва фонду, то необхідно звернути увагу і на те, як працюють міністерства і відомства, як вони управляють частинами держмайна.

Коментуючи відставку Бондаря, Семенюк також висловила думку про те, що "це зміна кланів і зміна персоналій".

Як повідомлялося, про відставку голови ФДМ повідомив у суботу журналістам перший віце-прем'єр, міністр фінансів України Микола Азаров. Бондар очолював ФДМ України з жовтня 1998 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Бондар подав у відставку з посади голови ФДМ. Азаров поставив йому "неуд"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування