60% УКРАЇНЦІВ ГОТОВІ ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА "АНТИКУЧМУ"

Вівторок, 4 березня 2003, 13:21
На майбутніх президентських виборах в Україні 66% населення готові проголосувати проти кандидата, що підтримує політику нинішнього глави держави, а 59% згодні віддати голос за людину, що виступає проти політики Леоніда Кучми.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом соціологічних досліджень і центром "Соціальний моніторинг". Опитування проводилося 16-21 лютого у всіх регіонах України. Опитано було більше 2 тис. осіб.

Коментуючи на прес-конференції у вівторок результати опитування, директор центру "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва зазначила, що на наступних виборах "ідея наступника нинішнього президента Кучми не буде сприйнята, або для цього необхідно буде важко попрацювати".

Відповідно до опитування, якби президентські вибори відбулися в найближчу неділю, за лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка проголосувало б 24%, за лідера Компартії Петра Симоненка - 11%, за Юлію Тимошенко - 7%, і по 5% - за лідера Соцпартії Олександра Мороза і прем'єр-міністра Віктора Януковича.

По 4% отримав би чинний президент Леонід Кучма і глава його адміністрації Віктор Медведчук.

По 2% голосів набрали б голова Верховної Ради Володимир Литвин, лідер Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах, лідер Прогресивної соціалістичної партії (ПСПУ) Наталя Вітренко, по 1% - міністр транспорту Георгій Кирпа, глава Нацбанку Сергій Тігіпко і міністр економіки Валерій Хорошковський.

Разом з тим, Ющенко, за даними опитування, є політиком, до якого прихильні близько 9% електорату Юлії Тимошенко, 4% електорату Олександра Мороза і близько 3% Віктора Януковича.

Відповідаючи на запитання про те, наскільки підвищаться шанси у випадку, якщо опозиція висуне єдиного кандидата, Балакірєва зазначила, що це залежить від особистості цього кандидата. Зокрема, якщо ним стане Ющенко, його шанси значно збільшаться, і, можливо, не знадобиться навіть другий тур виборів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...