Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати не можуть вирішити, хто помер – Україна чи "Союз нерушимий"

Вівторок, 4 березня 2003, 16:32
Фракція комуністів висловилася проти схвалення гімну на слова Павла Чубинського "Ще не вмерла Україна...." Таку позицію комуністи висловили під час обговорення у Верховній Раді України законопроекту про текст державного гімну України. Уряд та профільний парламентський комітет пропонують текст Павла Чубинського.

Комуністи запропонували свій текст на музику гімну колишньої Української РСР.

Один з прихильників ухвалення гімну на слова Чубинського Левко Лук'яненко закликав з парламентської трибуни шанувати традиції і підтримати "народний", як він сказав, текст гімну.

У проекті, поданому урядом, пропонується змінити першу фразу вірша Павла Чубинського на "Ще не вмерла України і слава, і воля...", у той час як група депутатів, очолюваних Левком Лук'яненком, вважає, що цей рядок вірша слід залишити в оригіналі: "Ще не вмерла Україна, і слава, і воля...".

Під час дебатів деякі депутати закликали зняти з розгляду проект, запропонований Компартією, з огляду на те, що у Конституції вже встановлено, що державним гімном України є гімн на музику Михайла Вербицького, а слова мають бути затверджені окремим законом.

Державна урядова комісія з 1998 року розглядала пропозиції стосовно тексту державного гімну.

Міністр культури Юрій Богуцький у парламентському коментарі зазначив, що більш гідного тексту, аніж написаний Павлом Чубинським, комісія не виявила.

Голосування з питання про гімн має відбутися в Верховній Раді у четвер.

Українська служба BBC

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування