Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналістку від міліції будуть захищати колеги і депутати

Вівторок, 4 березня 2003, 18:58
Стан здоров'я начальника УМВС у Черкаській області Олега Кочегарова, який намагався покінчити життя самогубством, після проведеної операції залишається важким.

Як повідомив у вівторок в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна начальник центру громадських зв'язків обласної міліції Владислав Мусієнко, для проведення цієї операції були запрошені київські фахівці. "Операція була дуже складною і тривала декілька годин. Вони (лікарі) зробили все, що могли", - сказав Мусієнко.

Як повідомлялося, у вівторок вранці Кочегаров був знайдений у власному кабінеті з вогнепальним пораненням. При ньому виявлена передсмертна записка, в якій йдеться, що винною у суіциді є журналістка Валентина Васильченко.

Тим часом комітет з питань свободи слова та інформації взяв під контроль ситуацію з журналісткою Васильченко. Голова комітету Микола Томенко повідомив в інтерв'ю журналістам у вівторок, що готує відповідне депутатське подання на ім'я міністра внутрішніх справ Юрія Смірнова у зв'язку з даною ситуацією.

Томенко вважає, що журналістку намагаються "зробити заручницею" внутрішніх конфліктів в обласній міліції. Він нагадав, що конфлікти у середовищі обласної міліції продовжуються вже декілька тижнів, і засобам масової інформації доводилося багато про це писати. Він не виключив, що представникам комітету доведеться особисто виїхати до Черкас, щоб захистити журналістку.

Також глава Національного союзу журналістів України Ігор Лубченко встав на сторону журналістки і просить генпрокурора Піскуна взяти під особистий контроль розслідування справи про самогубство начальника УМВС.

У коментарях з приводу цієї трагедії фігурує записка, в якій Кочегаров звинувачує в самогубстві черкаську журналістку Васильченко. "Мої колеги стверджують, по-перше, що дійсно в одній із записок, яку залишив самовбивця, йдеться про журналістку "Валентину В." - повністю прізвище не назване. По-друге, вони здивовані таким поворотом подій - адже, як з'ясувалося, Валентина Васильченко в останній раз писала про Олега Кочегарова (і дійсно критично) у 2000 році", - йдеться у листі Лубченка на ім'я генпрокурора.

"Вважаю недопустимим і, думаю, Ви зі мною погодитеся, до з'ясування всіх обставин цієї, зрозуміло, непростої справи звинувачувати журналістку у доведенні людини до самогубства", - підкреслює Лубченко.

Як повідомлялося, у вівторок вранці Кочегаров був знайдений у власному кабінеті з вогнепальним пораненням. Зараз він перебуває у дуже важкому стані після проведеної операції.

Читайте також:

Правоохоронець міг застрелитися через матеріал 2000 року, вважає міліція

НАЧАЛЬНИК ОБЛАСНОЇ МІЛІЦІЇ ВИРІШИВ ПОКІНЧИТИ ЖИТТЯ ЧЕРЕЗ ЖУРНАЛІСТКУ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування