КУЧМА У СЕРЕДУ ПРОГОЛОСИТЬ ПРО ПЕРЕДАЧУ ПОВНОВАЖЕНЬ ПРЕМ'ЄРУ?

Середа, 5 березня 2003, 10:56
Президент Кучма у середу увечері виступить зі зверненням до українського народу, повідомили агентство Інтерфакс-Україна в управлінні прес-служби президента.

Кучма виступить зі зверненням до народу в середу о 21.00.

УП не вдалося з'ясувати, про що саме говоритиме Кучма. У неділю в "Епіцентрі" В'ячеслав Піховшек, який за деякими даними готує окремі промови президента, натякнув, що "наступного тижня нам слід чекати цікавої інтриги". Він додав, що "журналістам доведеться побігати, збираючи коментарі різних політиків, зокрема і опозиційних, на нові політичні ініціативи президента Кучми".

Джерела УП повідомляють, що Кучма проголосить про подання законопроектів щодо змін до Конституції про проведення політичної реформи на базі референдуму 2000 року. На думку деяких оглядачів Кучма повернеться до ідеї двопалатного парламенту. Він також пропонує покласти обов'язки за управління державою на прем'єра.

Хоча ті ж джерела не виключають, що документи, з якими їм вдалося ознайомитися, - тільки робочий варіант, і Кучма ухвалюватиме рішення в останній момент перед записом промови, призначеної на другу половину середи.

Постійний представник глави держави у парламенті Олександр Задорожній повідомив УП, що на цьому тижні Кучма визначиться із подальшою долею підготовлених для нього законопроектів про зміну системи влади. Він не пояснив, яких саме.

Задорожній повідомив, що ці законопроекти вже "давно готові". Він не став прогнозувати, чи будуть ці законопроекти внесені до парламенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування