Янукович перед жінками зробив пробу представлення програми уряду

Середа, 5 березня 2003, 12:07
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович уперше представив громадськості для обговорення проект програми дій уряду.

Основні положення проекту програми прем'єр виклав у ході свого виступу на асамблеї Всеукраїнського союзу "Громадський парламент жінок України" у середу у Києві.

"Це перша зустріч із громадськістю для обговорення проекту програми, я з задоволенням прийняв запрошення голови громадського парламенту Катерини Ващук у переддень 8 березня", - сказав Янукович, додавши, що він також розцінює презентацію проекту програми як "репетицію перед Верховною Радою".

Представляючи проект програми, прем'єр знову підкреслив, що головним її завданням є створення умов для того, щоб "кожен працездатний громадянин за свою роботу легально одержував гідну заробітну плату і міг забезпечити себе і своїх близьких усім необхідним".

"Ми намагалися зробити програму прогнозованою, спираючись на здоровий прагматизм і розуміння необхідності діяти за планом, а не у режимі авралів", - сказав він. Янукович заявив про намір уряду взяти на себе відповідальність за досягнення поставлених у програмі цілей. "Іншими словами, за таку програму буде легко запитати", - відзначив він.

Прем'єр нагадав, що найближчим часом уряд планує завершити обговорення проекту програми у регіонах, потім обговорити її у парламентських комітетах і фракціях для того, щоб після щорічного звертання президента України Леоніда Кучми до Верховної Ради внести до парламенту і проект програми діяльності уряду.

За словами Януковича, програма містить 8 розділів. Він відзначив особливо задачі по соціально-гуманітарному розвитку, захисту прав і свобод громадян. "Реально оцінюючи масштаб проблем, що лежать у напрямку досягнення нашої головної мети, - підвищення якості життя населення, ми поклали в основу цього блоку принцип гармонічного розвитку людини, його духовні, життєві й інтелектуальні якості", - сказав він.

Прем'єр вважає, що розвиток людини у громадянському суспільстві є важливим завданням уряду. "Тому ми будемо підвищувати роль держави у цьому процесі для посилення захисту прав і свобод громадян за допомогою зміцнення законності і правопорядку", - підкреслив він.

Інший акцент Янукович зробив на поглибленні ринкових перетворень й удосконаленні державного управління трансформаційними процесами. "Ми пропонуємо концентрувати зусилля на забезпеченні зростання доходів населення, розвитку малого і середнього бізнесу, формуванні середнього класу, подоланні кризи платежів, легалізації економічної діяльності і протидії корупції", - сказав прем'єр.

У програмі також передбачено, що Кабінет Міністрів разом з Національним банком України створять надійний захист від знецінювання зарплати і заощаджень населення. У ній також підкреслюється необхідність забезпечення захисту прав власності дрібних акціонерів і відкритості інформації про діяльність акціонерних товариств, поліпшення ситуації з корпоративним управлінням.

Янукович також висловився за необхідність прийняття у першому півріччі Податкового кодексу, яким передбачене істотне зниження ставок оподатковування. "Верхня риса податку на прибуток із громадян повинна бути зменшена в два рази - з 40% до 20%, тим самим родини дістануть додаткові кошти на споживання і заощадження", - сказав він.

Прем'єр також повідомив про міри, передбачені проектом програми стосовно вступу України в Європейський Союз і Всесвітню торговельну організацію, про нові відносини з регіонами.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...