Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бондар перехитрив Кабмін, але обіцяє не повторювати шоу Стельмаха

Четвер, 6 березня 2003, 14:44
Голова Фонду держмайна Володимир Бондар заявляє, що подав заяву про відставку, аби випередити рішення уряду про його звільнення.

Як пояснив Бондар в інтерв'ю журналістам, він добровільно ухвалив рішення піти у відставку, подавши відповідну заяву у п'ятницю ввечері. При цьому він знав, що в суботу зранку на Кабмін винесено рішення про визнання його роботи та роботи глави Держкомзв’язку Гончара незадовільною та невідповідність займаній посаді.

Бондар не став коментувати таке рішення уряду, бо Кабмін є вищим в ієрархії державних органів, ніж Фонд держмайна.

За словами Бондаря, тепер рішення про його звільнення має ухвалити парламент. Він виключив, що процедура його зняття буде супроводжуватися скандалом, як у випадку з головою НБУ Володимиром Стельмахом: "Я не збираюсь підбурювати депутатів на політичні виступи".

Торкнувшись теми нового голови Фонду, Бондар сказав, що "найбільш складним" є його проходження через парламент. Тим більше це непросто буде зробити представнику певної політичної групи, додав він.

Бондар повідомив, що вага Фонду держмайна значно підвищилась після рішення уряду віддати в управління ФДМ корпоративні права держави в приватизованих підприємствах. Також він звернув увагу на близькість президентських виборів.

Бондар вважає, що головним критерієм для його наступника має бути його "незалежність" та здатність "сказати "ні". За словами глави Фонду, він "відчував тиск усі 5 років". Він також сказав, "не втручався у політичні процеси".

Коментуючи закиди про те, що процес приватизації в Україні відбувався непрозоро, Бондар зауважив, що така критика буде лунати на адресу будь-якого глави ФДМ: "І я теж можу це говорити. Розумієте, в приватизації виграє один, а десять програють. І незадоволені завжди будуть критикувати".

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...