КУЧМА ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ВІД ДОВІЧНОГО СЕНАТОРСТВА

Четвер, 6 березня 2003, 14:58
Прес-секретар президента України Олена Громницька уточнює, що у запропонованому главою держави проекті закону про внесення змін до Конституції, немає норми, яка передбачає довічне право екс-президента бути членом верхньої палати двопалатного парламенту. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше постійний представник президента України в парламенті Олександр Задорожній повідомив журналістам, що у пропозиціях президента Леоніда Кучми щодо конституційної реформі міститься норма, згідно з якою президенти повинні автоматично ставати довічними членами верхньої палати двопалатного парламенту.

Політолог Михайло Погребинський також спростував інформацію про ініціативу Кучми надавати екс-президентам статус довічних членів Палати регіонів.

"Це – думки, які виникають у зв'язку з такою теоретичною можливістю, але проект, що вніс президент, таку норму не передбачає. Задорожній помилився", - сказав Погребинський, який був залучений у процес підготовки звернення Кучми.

Норма про сенаторство екс-президентів була в законопроектах, розроблених конституційною комісією після референдуму 2000 року.

За інформацією УП, така норма про довічне сенаторство до середи, 5 березня, дійсно містилася й у новому проекті закону. Потім, з невідомих причин, вона зникла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування