Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Реформа Кучми "протримається" тільки до 9 березня

Четвер, 6 березня 2003, 15:41
Метою президентської політичної реформи є перекладання відповідальності "за політичну та соціально-економічну ситуацію у країні на Верховну Раду та Кабінет Міністрів". Разом з тим у руках президента залишаються "всі реальні важелі впливу: призначення керівників всіх силових структур, ключових міністерств, право розпускати парламент", - таку заяву поширила у четвер прес-служба Блоку Юлії Тимошенко.

На думку авторів заяви, окрім вищеперерахованих ініціативи президента Кучми мають за меті "продовжити термін президентства ще на два роки, що викладено у пропозиції про одночасне проведення виборів президента, Верховної Ради та місцевих рад в один рік".

А також "посилити" повноваження Кучми й "остаточно монополізувати владу у країні". Саме так розцінюють у БЮТ пропозицію щодо права президента "розпускати Верховну Раду, та обрання двопалатного парламенту".

На думку авторів заяви, ще однією метою реформи Кучми є надання Конституційному Суду України додаткових підстав для ухвалення "рішення щодо балотування Леоніда Кучми на посаду президента на третій термін".

І нарешті, Кучма хоче "відвернути увагу громадськості від Всеукраїнської акції протесту "Повстань, Україно!", що продовжиться 9 березня 2003 року".

На думку БЮТ, "такі пропозиції президента абсолютно розходяться з ініціативами демократичних опозиційних сил щодо принципів справжньої демократичної політичної реформи".

Особливо цинічною, на думку авторів заяви, є "апеляція президента Кучми до народу України, над яким він та його оточення знущається впродовж восьми з половиною років". "Людина, яка несе безпосередню відповідальність за те, що переважна частина народу живе в злиднях та бідності, не має морального права звертатися до народу за підтримкою чергових згубних ініціатив", зазначає прес-служба Блоку Юлії Тимошенко.

Українська правда

Читайте також:

Телевізійне звернення Кучми

Реформи Кучми: Сам він планує стати сенатором

Депутати хвалять Кучму і показують йому дулі

Кучма полюбляє гучні політичні заяви напередодні акцій

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...