Чому пішов на самогубство начальник Черкаської міліції?

П'ятниця, 7 березня 2003, 10:33
Генералові, який почав приходити до тями після невдалої спроби самогубства, хочуть закрити рот?

З конфіденційних джерел редакції Антени стало відомо, що до Черкас прибула група київських медиків, які повинні супроводжувати генерала міліції Олега Кочегарова, що починає опритомнювати, в аеропорт Бориспіль. Там на нього чекає спеціальний літак, який повинен транспортувати його до однієї з німецьких спеціалізованих клінік.

Дане рішення приймалося у МВС і не було узгоджене з рідними генерала, а також черкаськими медиками. Лікарі черкаського медичного закладу, де знаходився Кочегаров, вважають, що необхідності у зміні місця лікування, принаймні зараз, немає.

Рішення про транспортування генерала, який все ще перебуває у важкому стані, до Німеччини з'явилося у надрах МВС напередодні, незабаром після появи інформації про те, що Кочегарова могли довести до самогубства аж ніяк не газетні публікації, а натиск із боку міністра МВС Смірнова. Як би там не було, але у справі з невдалою спробою звести рахунки з життям дуже багато незрозумілих моментів.

По-перше, дивний сам спосіб, яким досвідчений міліцейський опер з майже тридцятирічним стажем намагався застрелитися. І взагалі, хто сказав, що Кочегаров хотів добровільно піти з життя? Ця версія з'явилася у МВС і була поширена як єдина. Однак, у ній далеко не все чітко.

Сумнівним є і те, що Олег Кочегаров мучився докорами сумління з приводу поширюваної інформації про ніби його причетність до доведення до самогубства начальника черкаського РВВС В'ячеслава Романовського, який повісився декілька тижнів тому. Прямих доказів проти Кочегарова ні у кого не було. Слідство навіть не розглядало його як підозрюваного.

Стаття, опублікована у минулому номері Дзеркала Тижня - лише спроба описати випадок з Романовським з позиції близьких йому людей, в якій так само важко побачити прямі докази проти генерала Кочегарова. Але допустити, що ця стаття могла викликати щось на манер істерики у міністра, цілком можливо.

Однак, чому не передбачити, що на Кочегарова у кабінеті чекали невідомі, які спробували імітувати його самогубство? Револьвер лежав на підлозі на відстані більше метра від тіла пораненого. Може генерал намагався захищатися?

За даними газети, Кочегаров протягом останнього часу знаходився у стані серйозної конфронтації з рядом місцевих міліцейських чинів, які були незадоволені спробами генерала припинити ряд незаконних дій з їх сторони. Те, що керівництво місцевого УБОЗу, з яким в Олега Кочегарова стосунки не склалися, контролює деякі види кримінального бізнесу у Черкасах, стверджує чимало людей.

Саме ця організація володіє і певним потенціалом для проведення спецоперацій. Не буде нічого дивного і у тому, якщо після недобровільного відходу Кочегарова його посаду займе людина саме із системи УБОЗу.

До речі, у четвер на прес-конференції у прокуратурі Черкаської області було оголошено про ще одну записку, знайдену на місці пригоди. Там було вказано: "Ти дуже хотів мати це місце? Ти його будеш мати". Кого Кочегаров мав на увазі? Чи не начальника місцевого УБОЗу?

Можливо те, що генерал вижив, когось здивувало й налякало. Незграбна прив'язка до випадку самогубства преси і негайне призначення винних - журналістки Васильченко, яка жодного відношення до статті у "Дзеркалі" не має, - дуже зручна для МВС версія. Але, враховуючи всі факти, ця версія далека від істини.

І щоб правда не просочилася, генерала ховають з очей подалі. А в дорозі різне може трапитися. Те, що генерал може заговорити, насторожує багатьох. Його мовчання - застава їх спокою, а його життя стало заручником міліцейських інтриг?

P.S. Верховна Рада у п'ятницю підтримала запит члена фракції "Наша Україна" Миколи Томенка до міністра внутрішніх справ відносно особистого контролю за розслідуванням кримінальної справи за фактом спроби самогубства начальника Управління МВС у Черкаській області.

За це рішення проголосували 142 народних депутати, проти - 1 з 406, що зареєструвалися у залі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Читайте також:

Міліціонер хотів убити себе через конфлікт із міністром Смірновим?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...