Януковичу доручили "конкретно" попрацювати з Москвою

П'ятниця, 7 березня 2003, 11:17
Переговори України і Росії щодо вирішення економічних проблем повинні носити більш "конкретний і принциповий характер", заявив прем'єр-міністр України Віктор Янукович.

"Заява глав держав України, Росії, Казахстану і Білорусії про створення єдиного економічного простору створює умови більш принципові, більш жорсткі рішення, які нам необхідно приймати", - відзначив прем'єр, відкриваючи у Москві засідання спільної україно-російської комісії зі співпраці.

"Необхідно змінити крен від дипломатії у бік розв'язання конкретних проблем", - підкреслив глава українського уряду.

З його слів, Київ прийшов до висновку, що у стосунках України і Росії вже визначилися "більш конкретні, більш принципові підходи". "Менше філософії, а більше конкретики", - підкреслив Янукович.

Серед питань, які вимагають більш конкретного підходу, він назвав військово-промисловий, аграрний і гірничо-металургійний комплекси. В останніх двох галузях Янукович запропонував провести наради по визначенню спільних позицій на зовнішніх і внутрішніх ринках.

Український прем'єр заявив, що на засіданні комісії українська сторона розраховує визначити конкретні терміни урегулювання недозволених питань і поставити відповідні завдання урядам двох країн.

На закінчення він підкреслив, що для вирішення проблем у співпраці, в України і у Росії, "є всі можливості і, найголовніше, політична воля, яку виразили наші президенти".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування