Кучма зі своєю дипломатією не потрібен Європі

П'ятниця, 7 березня 2003, 15:33
Посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн вважає, що Україна "досі не завершила створювати передумови, які зроблять потрібною дипломатію найвищого рангу".

Посол також наголосив, що не вважає проблемою відсутність протягом останніх двох років візитів Кучми до європейських країн. "Я не вважаю, що президент Кучма не може їхати до Європи", передає слова Штюдеманна "Німецька хвиля".

"Європа вітатиме і приїзд українського президента, хто б ним не був", зазначив Штюдеманн і додав, що це відбудеться тоді, "коли Україна досягне рівня, "на якому стане видно результати євроінтеграційних зусиль".

Разом з тим посол Німеччини наголосив, що цього року буде чимало політичних контактів між двома країнами. Передбачається, зокрема, що вже у березні міністр закордонних справ України Анатолій Зленко відвідає Берлін. А у першому півріччі 2003-го року Україну планує відвідати голова бундестагу Вольфганг Тірзе.

Цього року посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн буде відзначений званням "дипломат року" у рамках програми "Людина року".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування