За чиї гроші Кучма вітає жінок з 8 Березня?

П'ятниця, 7 березня 2003, 16:12
Верховна Рада України підтримала депутатський запит голови парламентського комітету з питань свободи слова Миколи Томенка до генерального прокурора і голови Рахункової палати про розміщення на зовнішніх носіях у ряді населених пунктів привітання президента зі святом 8 березня.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили у п'ятницю у комітеті з питань свободи слова та інформації.
У комітеті нагадали, що перед новорічними святами громадяни країни вже отримували президентське привітання на листівці без вихідних даних.

Перевірка Рахункової палати встановила, що на виготовлення і розміщення новорічної листівки від президента було витрачено більше за 1,444 млн. грн спонсорських грошей. У запиті зазначається, що таке формулювання абсурдне, "оскільки з цього випливає, що президент України фактично функціонує за рахунок спонсорських внесків, що можна трактуватися як прихована форма хабарництва".

Як зазначено у повідомленні, за даними експертів у сфері реклами, розміщення великої кількості нових поздоровлень президента неможливе без значних матеріальних ресурсів або без тиску з боку влади на місцеві органи виконавчої влади.

За інформацією місцевої влади, напередодні 8 березня адміністрація президента звернулася до облдержадміністрацій з проханням розмістити рекламними агентствами привітань президента на 10% площ, які відводяться під зовнішню рекламу.

У запиті зазначається, що такі вказівки є грубим порушенням законів і перевищенням службових повноважень, і відповідальність за них передбачена Кримінальним кодексом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування