Після розгрому "Обкому" Азаров закликає журналістів до співробітництва

П'ятниця, 7 березня 2003, 17:53
Перший віце-прем'єр України Микола Азаров закликає журналістів бути союзниками уряду і разом сприяти підвищенню позитивного рейтингу України на міжнародному рівні.

"Ніхто не просить прикрашати результати діяльності уряду й України в цілому. Україна поступово виходить на ті позиції у світі й у Європі, які має займати, підвищуються кредитні рейтинги України. Так давайте разом сприяти підвищенню позитивного рейтингу України, говорити про наші проблеми відкрито і відверто, але ніколи не спотворювати те позитивне, що є, а навпаки його підкреслювати", - сказав Азаров у п'ятницю в Києві на прес-конференції.

Перший віце-прем'єр зазначив, що зараз уряд України може "спокійно дивитися на фінансовий рік і не робити зовнішні запозичення на невигідних для себе умовах під високі відсотки".

"Нас цікавлять вигідні для нас умови. Будуть такі умови - займемо, не буде - проживемо. Коли раніше в України були такі періоди? Не було: ми погоджувалися на будь-яких умовах. Хотілося б, щоб ЗМІ підтримували цей позитив, зміцнювали його, тому що, якщо уряд має право так поводитися на зовнішньому ринку запозичень, то і наші комерційні структури так само можуть орієнтуватися на сильну позицію уряду", - відзначив він.

Азаров також вважає, що Україна мала, "по суті справи, дефолтові рейтинги", завдяки негативним повідомленням у ЗМІ, у тому числі і закордонним. "Коли Україна виходить на ринок зовнішніх запозичень, то зовнішнім силам вигідно представити нас як ненадійну структуру, тому що підвищуються ризики і, відповідно, плата за капітал, за запозичення", - підкреслив перший віце-прем'єр.

У цьому зв'язку він навів у приклад недавні переговори у Франції. "Я запитую, які є фінансові ризики, чим ви ризикуєте? Вони говорять: нічим, ми знаємо, що Україна за своїми обов'язками буде платити день в день, відсоток у відсоток. Ми у фінансовому плані не боїмося. Запитую: тоді які ризики ще є? І вони відповідають: політичні. Я знову ставлю запитання: які політичні ризики? Україна у 2000, 2001, 2002 роках день в день розраховувалася по своїх фінансових зобов'язаннях, хоча ситуація в країні була напружена. Так, кажуть, платила. Тоді чому ви нас ставите в рейтингах, як країну, у якій постійно відбуваються урядові перевороти? Так, в нас змінюється уряди, але від зобов'язань не відмовляються. Де ці ризики?", цитує Азарова Інтерфакс-Україна.

P.S. Тим часом, саме Азарова звинувачують журналісти інтернет-видання "Обком", де 19 лютого з'явилися податківці, вилучили техніку. З тих пір видання у колишньому вигляді припинило своє існування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування