Закордонні інвестори чекають від України "чесних правил гри"

Субота, 8 березня 2003, 13:36
Клієнти ділового центру британської столиці Сіті зацікавлені в Україні, "але їм потрібні запевнення, що їм запропонують чесні правила гри". Про це в інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі заявив лорд-мер лондонського Сіті Ґeвін Артур, який наприкінці наступного тижня він прибуває до Києва з візитом.

Лорд-мер Сіті очолює виконавчу владу фінансового та ділового центру британської столиці - Сіті - і є представником ділових кіл Сіті за кордоном. За його словами клієнти Сіті мають інвестиційного капіталу на суму 3 трильйони 800 мільярдів доларів.

Лорд-мер Сіті сказав, що покращення інвестиційного клімату в Україні сприятиме залученню великих капіталовкладень з британської столиці.

Ґевін Артур висловив таку оцінку останніх кроків українського уряду, спрямованих на ужорсточення законодавства про боротьбу з відмиванням брудних грошей: "Ключ до інвестицій - довіра. Такі держави, як Україна, прагнуть більшої кількості інвестиційних фондів, ніж ті, що можуть бути надані. Інвестори шукають сприятливого середовища, порядності, прозорості, такої системи регулювання, яка трактує іноземців так само, як місцевих інвесторів. Я щиро вірю в те, що ситуація в Україні покращилася. Я спілкувався в Давосі з українським прем'єр-міністром, і цілком очевидно, що він серйозно ставиться до питання прозорості і жорстких правил боротьби з відмиванням грошей. Вибору немає: якщо якась країна не бореться з відмиванням брудних грошей, вона приречена, коли мова про фінансові послуги".

Лорд-мер додав, що в лондонськму Сіті Україну розглядають як важливу, велику і потенційно дуже багату державу, з якою інвестори з Сіті прагнуть мати справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування