Якщо на вулиці вивести 2 мільйони, влада подасться назад - Стецьків

Субота, 8 березня 2003, 13:57
Акція 9 березня повинна продемонструвати силу опозиції. Під час неї буде оголошена позитивна програма і декларація єдності. І акція має стати могутнім стартом для літніх виступів опозиції, заявляє народний депутат, член фракції "Наша Україна" Тарас Стецьків.

"Потрібно спробувати у наростаючому темпі створити колосальний суспільний тиск на владу з метою домогтися дострокових президентських виборів", - сказав депутат в інтерв'ю Дзеркалу тижня, назвавши це "завданням-максимум".

"Якщо на вулиці міст і сіл України в якийсь момент вийдуть два мільйони людей, то результату буде досягнуто. Якщо ми будемо здатні, як це, до речі, було заявлено на з’їзді, вишикувати ланцюг протесту від Львова до Києва і від Києва до Донецька, якщо це вдасться, я вас запевняю — влада подасться назад. У такій ситуації жодна влада ще не витримувала. І тоді їй можна буде диктувати умови, терміни і правила дострокових виборів. Кучма добровільно не піде. Але домогтися від влади шляхом тиску знизу згоди на дострокові вибори — реально. Можливість опозиції на такі дії показала б, що громадська думка вже не в активі, а в пасиві, на її боці", - заявив Стецьків.

На його думку, "при остаточному рішенні Віктора Ющенко зайняти опозиційну нішу - це реально".

Говорячи про ініціативи президента країни Леоніда Кучми всенародно обговорити його пропозиції щодо внесення змін до Конституції, Стецьків висловив думку, що задумано " певну хитромудру модель, яка може полягати в тому, щоб рішення приймалося, скажімо, трудовими колективами, місцевими радами, профспілками і так далі".

"І все це сумарно буде видано за волю більшості народу. Вони можуть навіть не потурбуватися про організацію формальної процедури голосування", - вважає депутат.

Тому, за його словами, опозиція має розгорнути боротьбу проти цієї ідеї "на всіх ділянках фронту", "організовувати альтернативні збори трудових колективів, альтернативне обговорення, вуличні акції, юридичні експертизи".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування