Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС не записував Україну в антиіракську коаліцію

Вівторок, 1 квітня 2003, 12:09
МЗС України не звертався до офіційного Вашингтона з проханням вважати Україну частиною коаліції країн, які виступають за негайне роззброєння Іраку.

Про це заявив на брифінгу у вівторок керівник прес-служби українського МЗС Маркіян Лубківський. "З боку МЗС такого звернення не було", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів.

У зв'язку з цим Лубківський нагадав, що основний елемент позиції України у контексті рішення "іракської кризи" - "гуманітарний аспект, тобто превентивні дії у разі застосування зброї масового знищення".

"Боротьба зі зброєю масового знищення - наш єдиний внесок у коаліцію", - підкреслив він, додавши, що "з точки зору гуманітарного забезпечення ми - члени коаліції", однак мова йде не про антиіракську коаліцію.

Лубківський підкреслив, що у рішенні іракської кризи беруть участь багато країн, а "з легкої руки США ці зусилля отримали назву коаліції".

При цьому він ще раз підкреслив, що участь України "у цих миротворчих зусиллях" - тільки відправка батальйону РХБ захисту, який буде дислокуватися "виключно у Кувейті" і не буде брати участі у бойових діях.

На питання про те, чи зверталася до офіційного Вашингтона адміністрація президента з проханням вважати Україну членом антиіракської коаліції, Лубківський сказав, що не вповноважений це коментувати.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування