Піскун просить американців допомогти в експертизі плівок Мельниченка

Вівторок, 1 квітня 2003, 16:39
Генеральна прокуратура України звернулася до Департаменту юстиції США з клопотанням про проведення спільної україно-американської експертизи оригіналів записів колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка, що стосуються загиблого журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок повідомила прес-секретар генпрокурора Поліна Башкіна.

З проханням про проведення такої експертизи до Генпрокуратури звернулася мати загиблого журналіста Леся Гонгадзе. Вона вже проінформована про те, що Генпрокуратура направила до США відповідне клопотання, відзначила Башкіна.

"27 березня 2003 року генеральний прокурор звернувся до Департаменту юстиції США з клопотанням провести фоноскопічну експертизу оригіналів записів розмов президента України і ряду інших вищих посадових осіб держави, що є у Мельниченка, і які стосуються Гонгадзе, за участю експертів США і України", - процитувала Башкіна відповідь Генпрокуратури, направлену Лесі Гонгадзе.

Раніше народний депутат Юрій Луценко повідомив, що у березні 2003 року офіційні органи США прийняли для вивчення ряд фрагментів записів, зроблених у кабінеті українського президента. Мін'юст збирається провести експертизу автентичності даних записів.

Записи американській Мін'юсту передали Мельниченко і члени парламентської слідчої комісії з розслідування "справи Гонгадзе".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News