РЕГІОНИ ВЖЕ РОЗПОЧАЛИ ПІДГОТОВКУ ДО РЕФЕРЕНДУМУ

Середа, 2 квітня 2003, 10:56
Банкова вже почала підготовку до референдуму про продовження повноважень Кучми до 2008 року, а місцеві держадміністрації "отримали відповідні команди", заявляє лідер партії "Яблуко" Михайло Бродський.

За його даними, що були отримані з конфіденційних джерел "із владних кіл" і повідомлень "яблучников" з регіонів, у деяких східних областях на рівень селищних і сільських рад вже направлені рознарядки на підсумки голосування.

"Непрямим свідченням намірів Кучми організувати референдум про продовження повноважень є і змістова частина пародії на всенародне обговорення", - цитує Бродського його прес-служба. В якості прикладу він навів оприлюднену телеграму із Севастополя, де "чиновники від імені народу вимагають продовжити повноваження Кучми до 2006 року".

За даними Бродського, "попередньо готовність №1 оголошено на початок літа: "Відпускна пора – вельми зручний час для фальсифікації волевиявлення. По-перше, відкриваються дійсно широкі можливості для масштабного використання відкріпних талонів. По-друге, в умовах низької явки значна частина незапитаних бюлетенів шляхом нескладних і відпрацьованих маніпуляцій ляже в купку голосів, "поданих" за ініціативи Кучми".

У зв'язку з отриманою інформацією Бродський пропонує провести екстрені консультації на рівні лідерів парламентської опозиційної четвірки, для того, щоб "негайно приступити до розробки плану з провалу референдуму, який за формою проводитиметься на підтримку "конституційної реформи", а по суті голосування пройде за продовження повноважень Кучми".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування