Піскун посадить журналістів, які заважали працювати Кучмі?

Середа, 2 квітня 2003, 16:24
Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом публікацій у ЗМІ, брошурах та інших виданнях матеріалів, що спрямовані на незаконний вплив на президента України з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків.

Справа № 49-1120 порушена за частиною 1 ст. 334 Кримінального кодексу України "Втручання у діяльність державного діяча".

Як повідомляє ІМІ, це стало відомо з доручення Генпрокуратури від 20 березня 2003 року, адресованого прокурору Полтавської області. Документ конкретно стосувався головного редактора кременчуцького опозиційного тижневика "Інформаційний бюлетень" Тамари Просяник та публікації від 5 грудня 2002 року "За голову Гії Гонгадзе мільйон доларів!".

У дорученні Генпрокуратури зазначено: "...прошу доручити підлеглим працівникам у стислі строки встановити юридичну адресу видання, керівників та засновників, а також місце їх постійного проживання, автора вказаної статті, його постійне місце проживання та чи не друкується він під псевдонімом".

31 березня Тамара Просяник була допитана прокуратурою міста Кременчук у справі Георгія Гонгадзе.

ІМІ також звертається до всіх, кого допитували по цій справі чи вилучали друковані видання, з проханням повідомити нас про це.

Інститут Масової Інформації


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News