Більшість пересварилася через посаду голови ФДМУ

Середа, 2 квітня 2003, 20:22
Координаційна рада більшості не дійшла узгодженого рішення про звільнення Олександра Бондаря з посади глави Фонду державного майна України (ФДМУ) і призначення на цю посаду Михайла Чечетова, повідомив лідер депутатської групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш.

У середу по закінченні засідання координаційної ради Гавриш підкреслив, що фракції і групи більшості не визначилися щодо підтримки проектів постанов про звільнення Бондаря з посади глави ФДМ і призначення на цю посаду Чечетова через "конфлікт політичних інтересів", що пов'язаний з тим, що депутатська група "Народний вибір" (лідер Микола Гапочка) "не отримала компенсацій" при розподілі посад у Кабінеті Міністрів і парламентський комітет з питань бюджету.

На думку Гавриша, до консультацій з цього питання з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем, який наразі знаходиться у Лондоні, дві третини депутатських груп і фракцій більшості не визначаться, як голосуватимуть у четвер у сесійному залі з питання про главу ФДМ.

У той же час, за його словами, у четвер перед пленарним засіданням відбудеться засідання координаційної ради більшості і, можливо, до цього часу депутатські групи і фракції визначатимуться зі своєю позицією.

Гавриш повідомив, що група, очолювана ним, визначилася. "Ми прийняли правила гри уряду", - підкреслив він, додавши, що група вирішила підтримати кандидатуру Чечетова, підписавши з ним угоду. Ця угода, повідомив Гавриш, має бути підписана не пізніше середи.

У свою чергу член фракції СДПУ(О) Нестор Шуфрич повідомив, що є попереднє рішення фракцій більшості підтримати кандидатуру Чечетова на посаду глави ФДМУ.

Він відзначив, що у четвер відбудеться останнє узгодження позицій для того, щоб "були враховані інтереси всіх членів більшості".

На думку Шуфрича, конфлікт, який виник із групою "Народний вибір", має бути вирішений найближчим часом - максимум до ранку четверга.

Лідер "Народного вибору" Гапочка підкреслив, що за умови надання групі гарантій уряду стосовно задоволення її кадрових претензій, кандидатура Чечетова може бути підтримана групою. За його словами, існує домовленість, і зараз це питання вирішується з українським прем'єром.

Він також зазначив, що "є взаєморозуміння і підтримка" з боку більшості щодо кандидатури Чечетова.

За словами Гапочки, теоретично були знайдені рішення питання "про компенсатори для групи", і парламентська більшість згодна з цим рішенням. Він повідомив, що в середу повинні відбудуться переговори з Януковичем. "Теоретично є домовленість - усі поставили умови, що до четверга, до 9.45 я маю одержати ці гарантії на ці компенсатори від уряду", - підкреслив Гапочка.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...