США схвалюють рішення про батальйон, але не забувають про "Кольчуги"

Четвер, 3 квітня 2003, 10:46
США позитивно оцінюють відрядження українського батальйону РХБ захисту у Кувейт і зазначають, що таке рішення України вплине позитивним чином на україно-американські відносини, заявив помічник заступника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Стівен Пайфер на відеоконференції у середу.

Відповідаючи на питання українських журналістів, Пайфер сказав, що США "дуже вдячні" за цей крок України. "Безумовно, ми розглядаємо рішення України відправити батальйон у Кувейт як дуже позитивний ефект, який справді вплине на характер відносин між нашими країнами", - підкреслив він.

Дипломат також висловив упевненість, що Україна і США зможуть знайти шляхи для подальшого посилення системи експортного контролю в Україні.

"Ми вважаємо, що існують дуже серйозні підстави для нашої подальшої співпраці", - сказав він.

На питання журналістів про те, чи не означає, що після відправки українського спецбатальйону у Кувейт скандал з "Кольчугами" буде закритий, Пайфер підкреслив: "Це два окремих питання".

"Що стосується "Кольчуг" - безумовно, це питання нас дуже непокоїть. Але нам було абсолютно зрозуміло, що і ми, й уряд України по-різному ставимося до цього питання. Проте, ще у січні ми вирішили, що україно-американські відносини не повинні обмежуватися питанням "Кольчуг", - відзначив дипломат.

На уточнююче питання, чи знімає відправка батальйону якимсь чином питання про "Кольчуги", він сказав: "Ні, я б так не сказав".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування