Чиновники вже знають про розпуск парламенту або референдум?

Понеділок, 7 квітня 2003, 14:27
Харківський губернатор Євген Кушнарьов вважає, що можуть бути знайдені "альтернативні форми" проведення політичної реформи, запропонованої президентом України, якщо Верховна Рада не зможе прийняти рішення по цьому питанню.

"Якщо не буде серйозних, аргументованих підстав ставити під сумнів результати всенародного обговорення і буде знайдена форма, яка б закріпила їх (результати обговорення) на загальнонаціональному рівні, мені важко уявити, щоб парламент удруге проігнорував думку народу. Принаймні, у частині необхідності самої реформи, оскільки по її змісту єдності не буде", - сказав Кушнарьов на прес-конференції у Харкові.

Якщо ж парламент "виявиться не в змозі врахувати точку зору народу", підкреслив Кушнарьов, виникне питання, " чи потрібен такий парламент для виконання, принаймні, цієї функції на такому доленосному етапі життя нашої держави".

Тому, вважає він, "можливі альтернативні форми" для проведення політреформи. Однак губернатор ще раз підкреслив, що мова йде саме про припущення.

Він відзначив, що є "абсолютним прихильником" політичної реформи "із погляду її ідеології" - переходу від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління.

Що стосується змісту реформи, механізмів стримування і противаг, компетенції в "трикутнику влади", Кушнарьов відзначив, що в нього з цього приводу є власна точка зору.

Губернатор пообіцяв викласти цю точку зору на обласному форумі, що підіб'є підсумки обговорення ініціатив президента в регіоні орієнтовно в першій декаді травня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування