НРУ вимагає від президента не чіпати ЗМІ та бізнесменів, що їх інвестують

Субота, 3 травня 2003, 17:03
Народний Рух України жадає від президента Леоніда Кучми ввести річний мораторій "на будь-які перевірки з боку фіскальних органів влади" бізнесменів і фірм, що інвестують капітал у засоби масової інформації.

Про це говориться в заяві 13-го всеукраїнського з'їзду НРУ, прийнятій в суботу в Києві.

"Народний Рух України жадає від влади реального забезпечення основних прав і свобод громадянина на вільне поширення й одержання інформації, що гарантовані нам Конституцією України і міжнародних зобов'язань", - говориться в заяві.

У документі підкреслюється, що влада чинить "божевільний тиск " на ЗМІ, "нав'язує інформаційну політику через "темники", порушує кримінальні справи проти незручних газет, радіо, телебачення". Крім того, відзначається в документі, залишається невирішеним питання економічної незалежності ЗМІ.

"НРУ жадає від президента Леоніда Кучми ввести річний мораторій на будь-які перевірки, а фактично переслідування, з боку фіскальних органів влади тих бізнесменів і фірм, що інвестую свій капітал у засоби масової інформації", - підкреслюється в заяві.

На 13-му з'їзді також прийняті, зокрема, заява про загрозу перетворення України в авторитарну державу, про зміцнення блоку "Наша Україна" і об'єднавчі процеси, про стан україно-російських відносин, про європейську і євроатлантичну інтеграцію України, про події в Іраку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...