ПІСКУН НАПИСАВ НОВЕ ПОДАННЯ НА ТИМОШЕНКО. Вишле за місяць

Понеділок, 5 травня 2003, 15:59
Генеральна прокуратури України має намір протягом місяця направити у Верховну Раду подання на дачу згоди депутатів на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, лідера Блоку Юлії Тимошенко.

Про це в понеділок на брифінгу в Києві повідомив начальник головного слідчого управління Генпрокуратури України Олександр Куций, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що справа стосовно Тимошенко була виділена в окреме провадження від справи чотирьох колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), що у травні буде передана в суд.

Куций підкреслив, що в справі Тимошенко слідство завершене, і для передачі його в суд потрібна лише згода парламенту України.

18 квітня 2003 р. заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев вніс касаційне подання у Верховний суд України про скасування постанови Києво-Святошинського місцевого суду від 30 квітня 2002 р. і рішення
Апеляційного суду Київської області від 8-9 квітня 2003 р., якими були визнані незаконними постанови Генпрокуратури про порушення кримінальних справ стосовно Юлії та Олександра Тимошенків.

У той же час, Кудрявцев нагадує, що ці рішення не стосуються кримінальних справ, порушених у 2002 р. і слідство щодо них триває.

Як повідомлялося раніше, справа стосовно Тимошенко розслідується за наступними статтями: ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України - заволодіння й присвоєння коштів в особливо великих розмірах від реалізації споживачам України російського природного газу; ч.3 ст. 27, ч.4 ст. 28, ч.2 ст. 29, ст. 30, ч.5 ст. 191 КК України - організація, заволодіння й присвоєння коштів в особливо великих розмірах від реалізації споживачами України російського природного газу; ч.2 ст. 366 КК України - службова підробка; ч.3 ст. 27 та ч.2 ст. 366 КК України - організація службової підробки; ч.2 ст.364 КК України - зловживання владою або службовим становищем.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування