Литвин не хоче "велосипедів" Кучми

Вівторок, 6 травня 2003, 11:47
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що в Україні немає необхідності створювати двопалатний парламент, а потрібно удосконалити діючу систему влади.

Політики повинні вирішити це питання, знайшовши "розумний компроміс і не перетворювати на затяжні політичні баталії", підкреслив Литвин у вівторок в інтерв'ю журналістам у ході відвідування з одноденним візитом Житомирської області.

"Якщо у нас система не працює, ми починаємо придумувати якийсь український велосипед", - додав він.

Спікер відзначив, що країни, у яких діє двопалатний парламент, думають над тим, як перейти до однопалатного, а країни з однопалатними парламентами - про те, як перетворити їх у двопалатні. "Давайте вдосконалимо (системи влади в Україні), щоб працювала вся система", - підкреслив Литвин.

"Я думаю, що мене підтримають - дві палати, два парламенти сьогодні український народ не витримає", - підкреслив він, додавши, що побувавши у Білорусії і Великобританії, ще раз переконався, що в Україні "нормальна система, і потрібно, щоб вона працювала".

Відповідаючи на питання про те, якою, на його думку, повинна бути зовнішня політика України, Литвин підкреслив, що Україна "така держава, таке суспільство", яке "повинне враховувати усі фактори". На його думку, необхідно виходити з наступних: "що вигідно українській державі, то вигідно і зовнішній політиці". "Закритися й орієнтуватися в одну сторону - програшна політика", - підкреслив він.

У той же час, на його думку, у держави повинен бути "магістральний напрямок", й Україні необхідно співробітничати з Росією для того, щоб "досягти європейського стандарту життя".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News