Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальником по правам людини в Україні хочуть стати банкір і… Рябець

Вівторок, 6 травня 2003, 13:27
У парламенті триває збір підписів щодо підтримки кандидатур на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Серед претендентів, на користь яких збирають підписи – Ніна Карпачова (нинішній омбудсмен), Леонід Черновецький (народний депутат України, позафракційний, екс-керівник "Правекс-банку"), Михайло Рябець (голова Центральної виборчої комісії).

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Він додав, що восени закінчуються повноваження нинішнього глави ЦВК Михайла Рябця, і, не виключений варіант, що він буде висунутий від фракцій більшості на місце обмудсмена.

За словами Томенка, наступного тижня Комітет розгляне питання щодо кандидатури на дану посаду.

Томенко зазначив, що він як голова комітету рекомендуватиме підтримати кандидатуру Карпачової, оскільки вона зуміла створити цю інституцію, створила не один прецедент щодо захисту інтересів громадян від незаконних дій правоохоронних органів, захищала права журналістів.

Томенко зазначив, що разом з цим рекомендуватиме Карпачовій у разі її переобрання разом з профільним комітетом призначити Уповноваженого з прав людини на свободу слова як структурного підрозділу Уповноваженого ВР з прав людини.

14 квітня закінчилися повноваження Уповноваженого ВР з прав людини Ніни Карпачової. 18 квітня вона виступила перед парламентом зі звітом про проведену роботу.

Згідно із законодавством, кандидатура на посаду омбудсмена має вноситися не менш як 1/4 депутатського корпусу або головою парламенту.

УНІАН, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...